Pierogarnia

O nas

Witamy w Pierogarni Staropolskiej!

Pierogarnia Staropolska jest rodzinną firmą z tradycjami, która od 10 lat zachwyca jakością i smakiem swoich wyrobów. Przygodę z gastronomią zaczęliśmy od restauracji w Opolu. Podawane potrawy zostały szybko docenione przez wielu klientów, co pozwoliło na rozszerzenie naszej działalności. Wszystkie produkty przygotowujemy jak w domu, w “dużej kuchni”, a nie typowym zakładzie produkcji masowej. Od lat rozwijamy sieć sprzedaży, a nasze wyroby można dzisiaj znaleźć w sklepach i lokalach gastronomicznych w województwie opolskim, dolnośląskim, mazowieckim oraz Wielkiej Brytanii.

Wyjątkowość naszych wyrobów

etykieta - pierogi z kurczakiem i pieczarkami

Smak i tradycja

Naszą motywacją i tym co nas wyróżnia na rynku dań gotowych jest pasja do tworzenia smacznego, domowego, polskiego jedzenia. Udało nam się połączyć tradycję z technologią, co w dzisiejszym świecie jest bardzo rzadkim zjawiskiem. Receptury tworzymy w oparciu o doświadczenie naszych babć, jednocześnie korzystając z wiedzy i umiejętności współczesnych kucharzy. Pozwala to na uzyskanie doskonałego smaku, który zadowoli nawet najbardziej wymagające podniebienie.

Lokalnie i naturalnie

Nasze produkty przygotowujemy ręcznie, bez dodawania wzmacniaczy smaku i barwników, a jedynie z naturalnych, starannie wyselekcjonowanych składników i przypraw, w które zaopatrujemy się codziennie u lokalnych dostawców.

Świeżość ponad wszystko

Stosujemy niską temperaturę przechowywania oraz nowoczesną technologię pakowania MAP, która znacznie przedłuża termin przydatności do spożycia naszych produktów. Dzięki temu nie wymagają mrożenia i dodawania konserwantów.

 

Nasze produkty

pierogi ruskie na talerzu

Pierogi

Naszym flagowym produktem są pierogi, które wyróżnia duża ilość smacznego farszu oraz delikatne, rozpływające się w ustach ciasto. Oferujemy je w 7 smakach: ruskie, z boczkiem i ziemniakami, z mięsem, z kapustą i grzybami, ze szpinakiem i serem, z kurczakiem i pieczarkami oraz z twarogiem na słodko. Wszystkie ręcznie lepione, przyrządzone z najwyższej jakości składników i przypraw.

krokiety z kapustą i grzybami na talerzu

Krokiety

Ciasto do naszych krokietów powstaje z mąki, jaj oraz mleka, zupełnie jak w domu. Wypełniamy je po brzegi pysznymi farszami: mięsnym, z kapustą i grzybami oraz pieczarkami i mozzarellą. Krokiety smażymy w świeżym oleju roślinnym najwyższej jakości.

bigos na talerzu

Dania inne

Posiadamy w ofercie również prawdziwe rarytasy tradycyjnej, polskiej kuchni. Nasze gołąbki przygotowujemy w piecu parowym i wypełniamy soczystym farszem z łopatki wieprzowej, boczku wędzonego oraz ryżu. Nie zabraknie również delikatnych klusek z mięsem czy tradycyjnego bigosu z kiełbasą, karkówką wieprzową i podgrzybkami.